Camera’s

Onze camera’s door de jaren heen…..

Van 8mm opnames tot en met 4K.

Revere 8mm model 80

Het standaardformaat van de 8mm-film werd ontwikkeld door het bedrijf Eastman Kodak en op de markt gebracht in 1932 om een amateurfilmformaat tot stand te brengen.

Pa Arie van Noordenne filmde met deze camera.

Sankyo super8mm 400

The Sankyo CM400 Super-8 camera heeft een 8.5-35mm f1.8 zoomlens en werd gemaakt in Japan vanaf 1969.

Met de Super 8 uit 1965 werd een filmstrook geïntroduceerd met een kleinere perforatie. Met dit systeem kwam amateurfilmen binnen het bereik van de grote massa. . Eind 2010 stopte het enige overgebleven Kodachrome-laboratorium in de wereld met het ontwikkelen van de Super 8-film.

Pa Arie van Noordenne filmde met deze camera.

 

Grundig VHS VS170

Deze VHS schoudercamera werd uitgebracht in 1984 en kwam uit de Philips fabrieken. (Camera was verkrijgbaar onder de naam Philips, Erres en Grundig). Toen Amanda geboren werd in 1987 filmden we o.a. haar met deze camera.

In deze camera ging een volwaardige VHS band waardoor er probleemloos 3 uur opgenomen kon worden.

VHS heeft een horizontale beeldresolutie van 240 beeldlijnen. VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder.

Panasonic S-VHS AG455

De S-VHS camera van Panasonic is een verbeterde versie van de opname- en afspeelstandaard VHS. In 1987 kwam de verbeterde versie op de markt onder de naam Super-VHS.

Deze standaard heeft een hogere horizontale resolutie dan standaard VHS, namelijk 400 in plaats van 240 pixels per beeldlijn. Dit leverde scherper beeld op.

Ook in deze camera ging een volwaardige S-VHS band waardoor er probleemloos 3 uur opgenomen kon worden.

Sony Hi-8 V5000-E

Sony kwam met het Hi8 formaat, vergelijkbaar qua kwaliteit met de S-VHS. Het systeem kwam in 1989 op de markt als antwoord op de S-VHS. Het systeem gebruikt dezelfde tapes als Video8 maar neemt op met een hogere snelheid. De resolutie van Hi8 ligt rond de 400 breedtelijnen.

Sony FX-1 HDV

High-definition video (afgekort hd-video of HDV) is een videonorm voor beeld met een hoge resolutie. Dit videoformaat is het meest gebruikt in semiprofessionele videocamera’s. De beelden werden opgenomen op een HI-8 tape. met een resolutie van 1920x1080p.

Ter vergelijking: de omzetting van VHS-opnamen naar een digitale DVD gebeurde met een resolutie van 720×576.

Sony HXR-NX80

4K, Ultra-high-definition is een digitaal videoformaat met een resolutie van 3840x2160p, een 4 keer zo hoge resolutie als 1920×1080 Full High Definition.

DJI Osmo Pocket versie 1

De DJI Osmo Pocket is een lichtgewicht gimbal en 4K cameracombinatie die slechts 116 gram weegt. Hij is compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Met deze alles-in-één oplossing met 3-assige stabilisatie maak je prachtige, vloeiende opnames. De Osmo Pocket is voorzien van een 1/2.3″ sensor en een brede f/2.0 lens met 80 graden beeldhoek. Met deze gimbal schiet je tot 4K in 60fps filmische opnames en 12 megapixel foto’s op een 256GB microSD-kaart.

 

DJI Osmo Pocket versie 2 

DJI Pocket 2 is een compacte actioncam in zakformaat en uiterst draagbaar. Met deze kleine camera kun je in je eentje gedenkwaardige momenten opnemen. Uitgerust om bewegingen te stabiliseren en scherpe foto’s en vloeiende video’s te maken. De DJI Pocket 2 geeft je de vrijheid om magie binnen handbereik te creëren.

 

DJI Osmo Pocket versie 3

De 1-inch CMOS-sensor legt heldere highlight-schaduwdetails vast en levert verbluffende beelden, zelfs bij weinig licht. Geniet van elk adembenemend moment in slow motion met 4K/120 fps.
Met 10-bits D-Log M en HLG leg je landschappen vast met kleurenflexibiliteit op professioneel niveau voor levensechte kleuren en een visuele ervaring over het hele spectrum.